Bent u op zoek naar een heerlijk avondje uit in Amsterdam?

Reserveringen en openingstijden

Voor het diner bent u van harte welkom in ons Restaurant Seven Seas van 18.00 tot 22.30 uur.

In onze bar-lounge kunt u voor bijna alles terecht: van een kop koffie tot een lichte maaltijd. Onze bar-lounge is geopend vanaf 09.00 uur tot 00.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur. 

Bezoekt u het hotel voor een diner, lunch of high tea?

U reserveert eenvoudig via de online reserveringsmodule.

Kreeften menu

Laat u van 1 juni tot en met 30 juni bij restaurant Seven Seas verrassen door de heerlijkste kreeft-gerechten en het speciale kreeften menu, samengesteld door onze Chef. 

Voor een complete smaakbeleving kunt u naast het luxueuze 4-gangen menu een bijpassend wijnarrangement reserveren*.  

Menu:

Voorgerecht

Salade kreeft
Kropsla, grapefruit, komkommer, radijs, tomaat

*Château Minuty, Côtes du Provence, Frankrijk

● ● ● ●

Tussengerecht

Romige soep van kreeft
Ravioli rivierkreeft en zalm

*Chardonnay, Santa Ana, Mendoza, Argentina (ECO)

● ● ● ●

Hoofdgerecht

Halve kreeft
Wortel crème, papperdelle, tomaat, venkel, eidooier, buikspek

*Riesling, Hoeve Nekum, Maastricht, Nederland

● ● ● ●

Desserts

Aardbeien
Aardbeien sorbet, aardbeien gedroogd, meringue

*Moscato D’Asti, Di Sergio Grimaldi (Licht Mousserend)

 • 4-gangen menu € 48,95 per persoon
 • Wijn arrangement € 25,50 per persoon

U kunt reserveren via reservations@amrathamsterdam.com o.v.v. ‘Kreeften Menu’ of 020-5520552.

Wij zien er naar uit u in restaurant Seven Seas te mogen verwelkomen.

 

Asperge menu

Traditiegetrouw is de opening van het aspergeseizoen in april. De asperge is een bijzonder product. Hoe bijzonder blijkt alleen al uit de vele bijnamen die de asperge kent. Wat dacht u van “koningin van de groente”, het “witte goud” en “points d’amour”. Van 20 april tot en met 21 juni kunt u in restaurant Seven Seas genieten van het door onze Chef samengestelde Asperge Menu met een bijpassende wijnarrangement*.  

Menu:

Voorgerecht

Salade van witte asperges
gepocheerd ei, lamsoren, krokante aardappel

*Grüner Veltliner, Federspiel, Oostenrijk

● ● ● ●

Hoofdgerecht

Hollandse Asperges
Buikspek, doperwten, sjalotten, jus

*Paco & Lola, Albarinho, Rias Baixas, Spanje

● ● ● ●

Desserts

Witte chocolade
Asperges sorbet, aardbeien, sinaasappel

*Mas Pech, Muscat de Rivesaltes, Frankrijk 

 • 3-gangen menu € 39,50 per persoon
 • Wijn arrangement € 19,50 per persoon

U kunt reserveren via reservations@amrathamsterdam.com of 020-5520552.

Wij zien er naar uit u in restuarant Seven Seas te mogen verwelkomen.

  Restaurant Seven Seas

  Dineren in het Scheepvaarthuis is heerlijk. Prachtig marmer, een warme houten vloer en glas-in-lood decoraties vormen de rijke entourage van ons restaurant Seven Seas in Amsterdam. Onze bediening zorgt ervoor dat alles soepel verloopt zodat u optimaal kunt genieten van de maaltijd en uw tafelgenoten.

  Ons menu is Frans georiënteerd, met een knipoog naar de zee. Onze enthousiaste chef-kok en zijn keukenbrigade maken het u graag naar de zin. Als u buiten de kaart om speciale (dieet)wensen heeft, dan kunt u deze altijd aan ons doorgeven. Onze restaurantmanager zal er met zijn team voor zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Met z’n allen zorgen we ervoor dat u ontspannen dineert in ‘a world of luxury and art’.

  Voor speciale gelegenheden - zakelijk of privé - kunt u bij ons besloten dineren. We hebben hier een aantal bijzondere ruimtes voor gereserveerd. In overleg met u zullen wij de ruimte en de gerechten op u afstemmen.

  Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op via 0031 (0)20 5520 552 of stuur een e-mail naar reservations@amrathamsterdam.com

  Bar-Lounge

  Onze bar-lounge is het hart van ons hotel en een ideale plek voor een informele ontmoeting. Hier kunt u genieten van alleen een kopje koffie, een lunch of een klein diner. Rond borreltijd is het bij ons ook altijd erg gezellig. Authentieke details van het Scheepvaarthuis, zicht op de Amsterdamse grachten en lekker bier op de tap maken de bar tot een levendige plek.

  Walking Dinner

  Verrassend en uniek is een walking dinner bij Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Het is leuk om samen met uw gasten ‘the world of luxury and art’ van het Scheepvaarthuis te ontdekken met een glas in uw hand en uw bord in de buurt. U krijgt elke gang van het diner in een andere ruimte geserveerd. Intussen neemt u rustig de tijd om het overweldigende Amsterdamse School-interieur met de vele details te bekijken. Wij geven graag tekst en uitleg over de historie van het Scheepvaarthuis. Onze chef-kok zorgt ervoor dat de gerechten hanteerbaar zijn, zodat u en uw gasten volop kunnen genieten.

  Een populair scenario is een ontvangst en voorgerecht onder onze adembenemende glas-in-loodhemel. Bij mooi weer krijgt u een tussengerecht op het dakterras met uitzicht over de stad, het hoofdgerecht in ons restaurant Seven Seas en het dessert eet u in de wijnkluis. Ook de paternosterliften slaan we niet over want we zijn er trots op: slechts 2 gebouwen in Amsterdam hebben nog zulke liften. 

  Een walking dinner is mogelijk vanaf 10 personen. Het aantal te serveren gangen is variabel. U kunt een offerte aanvragen via telefoonnummer 020 5520 552 of per e-mail.

  High Tea

  Een middag uitgebreid de tijd nemen voor zoete en hartige hapjes, kiezen uit talloze luxe theesoorten en genieten van het prachtige Amsterdamse School-interieur van het Scheepvaarthuis; het is je reinste verwennerij.

  We hebben met plezier een traditionele Engelse high tea voor u samengesteld:

  • Ontvangst met een glas Prosecco
  • Selectie van traditionele theesoorten en kruidentheeën, of koffie
  • Assortiment luxe fingersandwiches
  • Scones, geserveerd met clotted cream en marmelade
  • Petit fours
  • Madeleines en macarons
  • Bonbons 
  • Roomboterkoekjes
  • Seizoensfruit

  We serveren de high tea tussen 12.30 en 17.30 in onze bar-lounge. U kunt tot 16.00 uur een reservering maken; na deze tijd kan er niet meer gestart worden met een high tea.

  De high tea wordt aangeboden voor € 32,50 p.p.

  Ontbijt

  Ons ontbijtbuffet serveren we in Restaurant Seven Seas. Standaard wordt het Amerikaans ontbijtbuffet geserveerd, tenzij u anders bestelt. Ontbijt roomservice is ook mogelijk. Het ontbijt is niet inbegrepen in uw kamerprijs, tenzij anders vermeld.

  AMERIKAANS ONTBIJTBUFFET
  Dit is een uitgebreid ontbijtbuffet waarbij u kunt kiezen uit verschillende broodsoorten, broodjes en croissants en een selectie van vleeswaren, vis, kaas en zoet beleg. Heeft u zin in een eitje? Onze kok maakt hem graag naar uw smaak. Daarnaast is er yoghurt en kwark, muesli, cornflakes en vers fruit. Natuurlijk hebben we koffie, thee, zuivel en fruitsappen.

  FRANS ONTBIJT
  Voor degenen met een kleine eetlust of weinig tijd in de ochtend serveren wij een Frans ontbijt. Dit bestaat uit een stokbroodje met ham en kaas, een ei bereid naar keuze, een croissant of chocoladebroodje, een glas jus d'orange en koffie of thee. 

  HEALTHY ONTBIJT
  Ontbijt u liever licht en gezond? Kies dan voor dit vitaminerijke ontbijt. Wij serveren u yoghurt, vers fruit, cruesli, verse jus d'orange en koffie of thee. 

  Op weekdagen staat het ontbijt in restaurant Seven Seas voor u klaar van 07.00 tot 10.00 of in de bar-lounge van 09.00 tot 11.00. Op zaterdagen en zondagen mag u langer blijven: in ons restaurant van 07.00 tot 11.00 en in de bar-lounge van 09.00 tot 12.00. Overigens kunnen alleen het Frans en het Healthy ontbijt in de bar-lounge geserveerd worden, het Amerikaans ontbijtbuffet is daar niet mogelijk.

  Check beschikbaarheid

  Kamers vanaf

  .